top of page

Skolan i Fårösund

Gotlands folkhögskola i Fårösund är en suverän plats för dig som verkligen vill ägna dig åt det du brinner för. Skolan ligger ett stenkast från hav och badbrygga med utsikt över Fårö. Naturen är fantastisk och erbjuder harmoni. Skolan i Fårösund startade i början av 2004  Vi håller till i fina, ändamålsenliga lokaler på det tidigare militära området KA3. Som deltagare erbjuds du boende på vårt internat som också ligger på området. Via Gotlands Idrottscenter har vi tillgång till gym, idrottshall och badhus.

Internatet

Internatet ligger på skolans område och håller en hög standard. Boendet består av 40 enkelrum om cirka 20 kvm med trinettkök/pentry och kaklat badrum med dusch och toa. Rummen är fullt möblerade. Det finns gemensamma ytor för pyssel, spel, tv-tittande och matlagning.

Som boende på internatet i Fårösund har du halv-pension. Det innebär att du får frukost, lunch och för- och eftermiddagsfika måndag–fredag.

Det finns gemensamt kök, TV-rum och allrum för gemensamma måltider och aktiviteter. Tvättstuga finns på varje våningsplan. Det finns bredband i alla  rum och det ingår i internatkostnaden.  Det är dock bra att veta att boendets internet har begränsad kapacitet och vill du ha en säker internetuppkoppling rekommenderar vi att du införskaffar ett mobilt bredbandsabonnemang. 

Kostnad för boende med halvpension* i enkelrum med pentry, dusch och toa inklusive deltagaravgift** (9 mån): 5.400 kr/månad

*) I halvpensionen ingår frukost, lunch och för- och eftermiddagsfika måndag–fredag.

**) Deltagaravgiften betalas av alla deltagare vid Gotlands folkhögskola. Deltagaravgiften täcker gemensamma luncher och matsäck under temadagar och utflykter, för- och eftermiddagskaffe varje dag, olycksfallsförsäkring, visst förbrukningsmaterial, festmåltider (avslutning, julbord) och vissa klassgemensamma resor och utflykter.

Filmstudion Kustateljén

Story Academy bedriver sin undervisning tillsammans med Film crew i Filmstudion Kustateljén. Den ligger i närheten av Folkhögskolans huvudbyggnad, internat samt restaurang. Filmstudion är en av sveriges största filmstudior. Det 3360 kvm stora huset rymmer förutom studioyta på 1080 kvm även produktionskontor, Story Department, Writers room, snickeri, verkstad, loger, teknikrum mm. Exempel på filmer som spelats in på Kustateljén: -Lilla Jönssonligan på kollo -Rosa the movie -Främmande fågel -Kameleontens hämnd – LasseMajas detektivbyrå -Kvarteret Skatan flyttar till Laholm. -Aniara -Dröm -Andra sidan.

Om Fårösund

Fårösund är ett samhälle på Gotlands nordspets. Samhället har drygt 800 invånare och är något av en idyll med vacker utsikt över sundet och Fårö. Fårösund med omnejd har en väl utbyggd infrastruktur och servicenivån är hög. Samhället med kringliggande bygd har mycket att erbjuda av friluftsliv och annan rekreation.

Om Gotland

Filmare och konstnärer har i alla tider lockats till Gotlands särpräglade landskap. Victor Sjöström, Ingmar Bergman, Andrej Tarkovskij, Kenneth Branagh, Olle Hellbom, Roy Andersson och Hayao Miyasaki är bara några av dessa. Gotland har ett omfattande och rikt filmarv som ständigt fylls med produktioner som spelas in på ön. Fårö på norra Gotland var platsen där Ingmar Bergman valde att leva & arbeta under en stor del av sitt liv. Ingmar Bergman kom att spela in sex långfilmer, en TV-serie och två dokumentärfilmer på Fårö.

2018-2020
bottom of page